F.A.Q. з Рідної Віри. Частина І

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІI

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІII

Форма входу
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи стане Рідна Віра знов домінуючою в Україні?
Всього відповідей: 189
Друзі сайту


Громада Рідної Православної Віри - «Вінець Бога» (м. Вінниця)

center




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КНИЖКОВА КРАМНИЦЯ
Об`єднання Рідновірів України


Замовляти за вказаними у прайсах контактами, попередньо уточнивши ціну:

Для киян
pelazg@ukr.net - жрець Спас

Для мешканців інших міст і сіл:
blagovista7@ukr.net - Благовіста

НАШ БАНЕР:

<a href="//mokosha.at.ua" target="_blank" title="МОКОША"><img src="//mokosha.at.ua/Untitled-666.gif"/></a>

Головна » Архів матеріалів
6 березня 7517 (2010) року у Книжковій палаті України ім. І.Федорова відбувся ІV Всеукраїнський Собор Об’єднання Рідновірів України, який розглянув стратегію і перспективи розвитку Рідної віри в Україні; організаційні принципи роботи; заслухав повідомлення голів громад Рідної віри, в тому числі тих, хто вступив до ОРУ в цьому році, та прийняв Ухвалу. Значну увагу було приділено обговоренню повідомлення нащадка Т.Шевченка – рідновіра Валерія-Ярослава Красицького про спроби певних кіл встановити на могилі Кобзаря хрест замість відомого пам’ятника.
Рідновіри виступили за збереження існуючого пам’ятника, який уже став візитною карткою Канева, і категорично засудили дії Петра Ющенка та Миколи Жулинського щодо знесення монумента. Такі непродумані дії вже викликали негативну реакцію в широких колах української інтелігенції, «Просвіти», КУНу та інших патріотичних організаціях.
ІV Собор ОРУ вирішив нагальні питання: упорядкування організаційної структури ОРУ згідно з новими ум ... Читати далі »
Дивилося: 917 | Дата: 15.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Із запізненням викладаємо на сайт фотозвіт з проведеного 28 лютого свята Масляної.
 
 
Дивилося: 803 | Дата: 11.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

4 березня о 18.00 Концерт - Пісня буде поміж нас...
у Театрі Юного Глядача (м. Одеса, вул Грецька 50).
 

У концерті беруть участь:
гурт Русичі (Білгород-Дністровський),
гурт Друже Музико (Одеса)
та Аліса Драган (Миколаїв).
Квіток коштуватиме від 30 до 50 грн.

Гурти гратимуть пісні Івасюка в своїй обробці та свої найкращі пісні. Приходьте та запрошуйте друзів. Такого концерту, присвяченого українській культурі ХХ - ХХІ сторіччя, в Одесі ще не було. Гарантуємо добрий звук та веселе проведення часу у духовній єдності з українським мистецтвом.

Володимир Михайлович Івасюк (04.03.1949–22.05.1979) — видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики. Є автором ста семи пісень, п’ятдесяти трьох інструментальних творів, музики ... Читати далі »
Дивилося: 711 | Дата: 03.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 
28 лютого рідновіри одеської громади "Мокоша" будуть відмічати прадавнє свято Масляної. Одним із головних загальновідомих атрибутів цього свята є чучело Морени, яке символізує Зиму, що відходить.
 
"Создают и наряжают большое чучело Морены женщины и обязательно отдельно от мужчин. К шесту крепится перекладина (это плечи), к которой привязываются туловище и руки из сена-соломы. Далее девицы надели на Морену-Зиму старые вещи, которые участники праздника принесли с собой, чтобы отправить с ними старые беды в обрядовый огонь. По тому, как сгорает Зима, гадают, каким будет будущий год. Забегая вперед, скажем, что нынче Зима горела с ... Читати далі »
Дивилося: 1426 | Дата: 19.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

8 - 9.01.2010 (7517) р. в приміщенні Книжкової Палати України (просп. Гагаріна, 27) відбувся ІІІ з’їзд Всеукраїнського Громадського Об’єднання Рідновірів України (ВГО РУ). Пропонуємо до Вашої уваги витяг із протоколу нашого заходу стосовно політичних подій у державі з рекомендацією щодо волевиявлення на виборах 17 січня:
"ПОСТАНОВА ІІІ з’їзду ВГО РУ з четвертого питання порядку денного. (Про суспільно-політичну ситуацію в Україні напередодні виборів Президента і Верховної Ради України)
...ІІ. Стосовно виборів Президента України, то з’їзд ВГО РУ займає таку позицію:
1. З тактичних міркувань, враховуючи настрої в рідновірському середовищі, перебування значної частини Рідновірів у партії "Свобода" та зважаючи на декларування партією "Свобода" "Програми захисту Українців" і необхідності національного визволення,
Підтримати у першому турі Президентських виборів О.Тягнибока..."
Дивилося: 843 | Дата: 13.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нестор Іванович Махно, 1919 рік
 

Махно – безкомпромісний синонім анти-примусу, ворог пихи високих кабінетів, символ людської волі, що протистоїть величезній та бездушній державній машині. Жива свобода, що змогла постати між жорнами імперських армій.

Нинішній світ наповнений протистоянням ДЕРЖАВИ і ЛЮДИНИ. Україна тим і відрізняється від інших, що протягом сторіч ЛЮДИНА тут здобувала гідних захоплення перемог.
Українці мають пишатися тим, що з одних тих же їх високих хмар, з безкраїх степів півдня народилась і чорнопрапорна республіка Махна, і Запорізька Січ – явища, схожих на яких не було ніде і ніколи в світовій історії. Бюрократичні машини не були причетні до цього чуда – навпаки, прагнули їх всіляко знищити.
Але Махно, звісно, не помер. Його бачили 9 ... Читати далі »
Дивилося: 1052 | Дата: 06.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Як "дуля” стала "непристойним жестом”
(до питання трансформації давніх релігійних символів)
 

     У статті розглядається традиційний символ "дуля” із семантикою плодючості, а також його трансформація: протягом ХVІІ–ХІХ століть "дуля” перетворилася на непристойний жест. Дослідження автора грунтується на архівних матеріалах, що відносяться до 20-х років ХХ в. (Л. Штернберг, К. Грушевська та ін.).
 
Тетяна Шевчук
 
     Гортаючи сторінки рукописних наукових студій, що були написані в 1920-х рр., натрапила на такий заголовок: "Что значит "показать кукиш”, ав ... Читати далі »
Дивилося: 5105 | Дата: 05.01.2010 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (1)

Свято відбулося! Дажбог знову народився, а ми продовжуємо свій тернистий шлях крізь тенета Яви :)
На святі були присутні загалом 13 людей (і, що цікаво, майже порівну чоловіків та жінок), в`язалися Дідухи, співалися древні колядки, 12 страв прикрашало стіл та тішило громадівців.
Дивилося: 715 | Дата: 27.12.2009 | Рейтинг: 3.5/2 | Коментарі (0)

 
Одним з найважливіших свят в Україні (та й по всій Русі) споконвіку був Коляда. Цей день вчив людей мудрості переродження: Дажбог-Сонце рік за роком "помирав" і знову "народжувався" у втіленні Божича-Коляди.
Святкувався Коляда зазвичай через декілька днів після зимового сонцестояння, котре вважалося сакральною точкою року. Узгоджуючи сонячний календар з місячним, предки також могли святкувати Коляду у першу неділю після сонцестояння. Шесток (субота) перед цим називалася Корочуном (рік "окорчувався") чи Сочельником (від "сочиво" - кутя, основна поминальна страва слов`ян).
Традиції Коляди церков не змогла витравити й за 1000 років - і зараз подекуди у селах ставлять на покуть дідуха, готують 12 страв (кількість ж ... Читати далі »
Дивилося: 995 | Дата: 26.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Як кожна хата своїм добром славиться, так і кожен сайт :)
Пропонуємо гостям та користувачам сайту одеської рідновірської громади "Мокоша" нашу колекцію картинок, тематично розділену на 4 розділи: 1) Язичництво, Рідна Віра; 2) Відділ пропаганди; 3) Гумор; 4) Демотиватори.
Незабаром на сайт будуть додані картини відомих художників Бориса Ольшанського, Констянтина Васильєва, Лео Хао та інших.
Пам`ятайте: пропаганда - основа будь-якого руху! :)
 
Слава Роду!
Дивилося: 750 | Дата: 24.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 »