F.A.Q. з Рідної Віри. Частина І

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІI

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІII

Форма входу
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Яких релігійних поглядів Ви притримуєтеся?
Всього відповідей: 462
Друзі сайту


Громада Рідної Православної Віри - «Вінець Бога» (м. Вінниця)

center




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КНИЖКОВА КРАМНИЦЯ
Об`єднання Рідновірів України


Замовляти за вказаними у прайсах контактами, попередньо уточнивши ціну:

Для киян
pelazg@ukr.net - жрець Спас

Для мешканців інших міст і сіл:
blagovista7@ukr.net - Благовіста

НАШ БАНЕР:

<a href="//mokosha.at.ua" target="_blank" title="МОКОША"><img src="//mokosha.at.ua/Untitled-666.gif"/></a>

Головна » 2009 » Жовтень » 17 » Проголошення кумира Перуна релігійною святинею
13:37
Проголошення кумира Перуна релігійною святинею
 
 
Релiгiйний центр

Обєднання Рідновірів України (ОРУ)

 

Реєстраційне свідоцтво № 33

від 24 травня 2001                                                                  Київ-61, проспект Відрадний 24/93, к. 191

Ідентифікаційний код 26112937                                                          тел.:  (044) 408-61-25, 223-57-47                                                                                                                              

                                                                      

 

07 жовтня 7517 року (2009 р. н. е)                         

 

Народу України та Президенту України,

в тому числі:

 

Голові та депутатам Верховної Ради України

 

Голові та членам Уряду України

 

Голові та працівникам Служби безпеки України

 

Генеральному прокурору та всім працівникам  прокуратури України

 

Міністру та всім працівникам МВС України

 

Державному комітету України у справах національностей та релігій

 

Міському Голові та владі м. Київа

 

Директору та працівникам Національного Музею Історії України

 

Представникам ЗМІ

 

ВІДКРИТА ЗАЯВА

 ПРО ПРОГОЛОШЕННЯ КУМИРА ПЕРУНА РЕЛІГІЙНОЮ СВЯТИНЕЮ,

А МІСЦЯ ЙОГО ВСТАНОВЛЕННЯ НА СТАРОКИЇВСЬКІЙ ГОРІ – МІСЦЕМ ПАЛОМНИЦТВА ПРАВОСЛАВНИХ РІДНОВІРІВ – СПОВІДНИКІВ ВІРИ ПРЕДКІВ

 

„А відоме було у споконвічних Ведах, що Перун спасе Богів і прославить їх плем`я”.

Володимир Шаян „Про Перуна знання таємне”.

Релігійний центр «Об’єднання рідновірів України» – релігійна конфесія, що діє на підставі та у відповідності до Конституції України, Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», і є правонаступником  православного язичницького світогляду Київської Русі та давніших родових і державних утворень Русичів-українців у відповідності з предківськими звичаями та Законодавством України, проголошує Кумир Перуна, встановлений 24 серпня 2009 року на території Національного Музею Історії України на Старокиївській Горі, Релігійною Святинею, а місце його встановлення – місцем паломництва православних рідновірів, усіх сповідників Віри Предків, усіх Українців.

 

Священна Старокиївська Гора (верх Андріївського Узвозу, вул. Володимирська, 2 та територія, прилегла до Національного Музею Історії України)  є священним культовим місцем Русичів-Українців, де споконвіку розташовувались орійські святилища.  Як відомо,  саме з цього місця «пішла єси земля Руська», як свідчать літописи та символічний  напис на камені біля Музею.

З часу отримання Незалежності Україною ми, сучасні рідновіри, за предківською традицією здійснюємо свої обряди Славлення Рідних Богів-Предків на Головному Жертовнику-Святилищі біля Музею Історії України. Це історичне Святе Місце  уже давно стало місцем паломництва усіх громад Рідної Віри .

Кумир Бога Перуна, що стояв із древніх часів на Старокиївській Горі, своєму історичному місці, окрім духовно-релігійних функцій, був «майновим стовпом», що показував належність усього майна держави Русь (земель, рік, лісів, простору тощо) русичам, спадкоємцем яких є український народ, а також, і знаком державної влади, де затверджувались найважливіші державницькі акти клятвою Богу Перуну.

 1021 рік тому правителі, прийнявши інші святощі і відмовившись від Віри Предків, приспавши пильність народу та подолавши його спротив, скинули Кумир Перуна з Старокиївської Гори, зламавши духовний стрижень споконвічного світогляду народу. Перун – охоронець Світу Прав, праведних Божих Законів. Правда була поругана – Кумира Перуна, причепленим до хвоста коня, протягли з гори та вкинули у води Дніпра. А люди ридали і кричали услід: „Видибай, Боже!” Чи не звідси маємо ми тисячолітні негаразди, розбрат, поразки, важкі часи і постійні проблеми в рідній державі? І прорекли Волхви, що лише через тисячу років прокинуться Рідні Боги, повернеться Правда. Сорок поколінь Русинів боролись та наближали той Великий День, коли Символ Духу Святої Русі повернеться в серце стольного граду Русі-України на своє історичне місце.

І ось настав той час!

В різних куточках нашої Неньки-України відтворюються Рідні Свята та обряди, Славлення Рідних Богів. Постають з небуття лики Богів – проявів Небесного Батька-Сварога.

З поверненням Незалежності до нас повернулась наша свобода, зникли офіційні заборони мати усе своє рідне – українське, орійське. І як символ відродження України-Русі і її духовності повернувся до нас наш могутній Бог Перун, який з нашою допомогою повертає щастя мати в своїй хаті – свою Силу, і Правду, і Волю.

Усі ми є свідками відродження справедливості! 24 серпня 2009 року в День Незалежності України Перун пройшов Шлях Повернення – з усієї України з`їхалися люди, щоби пронести освячений водами Дніпра-Славути Кумир Бога Перуна на руках назад на Святу Старокиївську Гору, де він був встановлений із почестями та славленнями. І повсталий Перун вже прокладає шлях Рідним Богам до онуків своїх, а онукам – до Слави і Волі, до гідного життя! Слава ж Йому, Великому і Непереможному Богу!

 

Іменем Богів Рідних, Предків Світлих, Звичаїв, Конституції  та Законів України закликаємо весь Український Народ та всі Органи Української Влади взяти під свій захист і опіку Кумир Великого Бога Перуна та його Святе історичне місце – Старокиївську Гору!
 
                     
           
 Прийнято на розширеному Засіданні Священної Ради ОРУ 07 жовтня 2009 року

 

Об’єднання рідновірів України                 

Переглядів: 1197 | Додав: Ведослав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: