F.A.Q. з Рідної Віри. Частина І

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІI

F.A.Q. з Рідної Віри. Частина ІII

Форма входу
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Яких релігійних поглядів Ви притримуєтеся?
Всього відповідей: 462
Друзі сайту


Громада Рідної Православної Віри - «Вінець Бога» (м. Вінниця)

center




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КНИЖКОВА КРАМНИЦЯ
Об`єднання Рідновірів України


Замовляти за вказаними у прайсах контактами, попередньо уточнивши ціну:

Для киян
pelazg@ukr.net - жрець Спас

Для мешканців інших міст і сіл:
blagovista7@ukr.net - Благовіста

НАШ БАНЕР:

<a href="//mokosha.at.ua" target="_blank" title="МОКОША"><img src="//mokosha.at.ua/Untitled-666.gif"/></a>

Головна » Архів матеріалів

Раді пвідомити, що нас сайті оновлено розділ "Рідні Боги", інформація в якому тепер буде подаватися за певною структурою, єдиною для всіх Богів і зручною для користування. Відвідувачі сайту можуть почерпнути узагальнені відомості про "персонажів" рідновірського культу з урахуванням більшості можливих варіацій у об`ємі, який дозволить їм вільно оперувати своїми знаннями з даної теми у повсякденному житті, дискусіях, суперечках тощо.

На даний момент реструктуровано інформацію про чотирьох Богів, у найближчий час розділ продовжить поповнюватися.

Дивилося: 490 | Дата: 13.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


У прибережній "парковій" зоні, де "Мокоша" зазвичай проводить славлення і свята 12 листопада зусиллями п`яти громадівців було висаджено 13 дубових паростків. Пізнувато, звичайно, для посадки, проте будемо сподіватися, що паростки приживуться. Для догляду за рослинами громадівці розподілили дуби між собою. Чекайте навесні новин щодо успішності сьогоднішньої операції :)
Окрім того, ми прибрали територію галявини, на якій розташовується капище, і провели час біля вогнища з теплим чаєм і бубликами.
Велика подяка нашому старості за проведений захід!

Дивилося: 710 | Дата: 12.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кому з нас не відомі традиційні гадання, дівочі (а часом і парубочі) ворожіння? Етнографія України, Росії та Білорусі спромоглася зберегти надзвичайно багатий матеріал щодо цього аспекту народних ритуалів - коли, що та як робити, як розуміти той чи інший результат гадань тощо.

Лише у пізніші часи, коли людина відірвалася від природних ритмів життя, а побутово-господарський календар перестав співпадати з астрономічним, природним, результати гадань почали викликати сумніви; люди ж розділилися на тих, хто продовжував традицію, сприймаючи її як щось цікаве та веселе, і тих, хто гордовито підніс слогани "Не вірю у забобни", "Не спілкуюся з бісами" і все таке інше.

Зараз, коли господарський календар знову почав відповідати астрономічному, а багато елемент ... Читати далі »

Дивилося: 582 | Дата: 09.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 1 до 15 жовтня 2011 року в Сербії проводиться черговий перепис населення. На цей раз у запитанні щодо релігії з’явиться як відповідь "rodnoverje" (рідна віра). Отже, всі, хто сповідує дохристиянську віру своїх предків, вперше в історії можуть бути офіційно зареєстровані. Реєстрація "rodnoverje" в графі «релігія» є не просто офіційною статистикою, але й має ще один вимір – свідчення духовної ідентифікації сербського народу.

Цікаві також новини щодо введення вивчення слов'янської міфології в сербські школи. Про таке клопотання можна довідатися на сайті сербських рідновірів СВЕВЛАД, де зазначається: «Відповідно до результатів попереднього опитування онлайн, важко повірити, що це дасть результати, але ми можемо представити зразки слов’янської міфології для всіх, хто зацікавлений у збагаченні системи шкільної освіти цими матеріалами. Наші діти повинні вчитися в першу чергу слов'янської міфології, а не лише грецької, єгипетської та римської. Це допоможе краще пізнати, хто був їхн ... Читати далі »

Дивилося: 476 | Дата: 21.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні зранку громадівці попрямували на кладовище с. Усатове під Одесою, окрему частину якого складають козацькі поховання (найдавніші - 1593 р.), а посередині височіть курган, щоб відзначити Осінніх Дідів. Поминальне дійство відбувалося в умовах проливної зливи, тому обряд був значно скорочений.

Активісти "Мокоші" відвідали могилу видатного діяча 1990-х р., одного з основоположників відродження українського козацтва Леоніда Петровича Безклубого.

Опісля, разом із представниками УНП і ВО "Свобода" ми обстежили незаконний кар`єр одразу з ... Читати далі »

Дивилося: 545 | Дата: 09.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (2)

Погожої днини на звичайному для "Мокоші" місці відбулося чергове свято осіннього рівнодення - Світовид. Своєрідним "подарунком" громаді було невеличке майнове оновлення - дерев`яний олтар, придбання якого здійснилось завдяки нашому старості. 

Громадівці, за прадавнім звичаєм, вшанували Небесний і Земний Вогонь, а також розпочали символічний обмолот зерна.

... Читати далі »

Дивилося: 551 | Дата: 25.09.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

18 серпня о 22 годині вихідцями з Кавказу (попередньо вірменами) був побитий і порізаний ножами заступник голови київської рідновірської громади "Православ`я", член Конгресу Українських Націоналістів Спас, що заступився у тролейбусі за жінок, до яких приставали восьмеро кавказців. Сьогодні (20 серпня) після проведеннї операції, знаходиться в травматологічному відділенні однієї з лікарень Києва, стан задовільний.
За роки незалежності в Україні утворилися цілі етнічні банди імігрантів, які заробляють на торгівлі наркотиками, жінками, спекуляціях та здирництві. Коли ж українці намагаються дати відсіч нашестю "базарних прибульців", на них чіпляють ярлики "фашистів, ксенофобів, расистів" тощо. Причому, чіпляються самими українськими ЗМІ. Як показала їхня реакція на означений вище випадок, їм набагато цікавіше освітлювати сюжет, в якому постраждалим є імігрант.
На фоні останніх подій у Європі, випадки насильства збоку "кольорових" імігрантів є явищем досить закономірним. Чи зб ... Читати далі »
Дивилося: 654 | Дата: 20.08.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)



14 серпня громадівці та запрошені гості, як завди, зібралися у парковій приморській зоні Одеси, щоб відсвяткувати останній - Хлібний чи Горіховий - Спас. Всього бажаючих прийти виявилось 13 осіб. Перед початком обряду було освячене капище, обладнане наприкінці минулого (якщо вважати неділю першим днем) тижня. Після ж свята хлопці із секції бойового гопака потішили всіх патріотичними піснями під гітару.

Фотозвіт - у відповідному альбомі.
Дивилося: 589 | Дата: 14.08.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)



Фестиваль "Жнива-2011" проходив у с. Пірогів під Києвом з 5 по 7 серпня цього року. У перший день відбулася яскрава реконструкція жнив аутентичними гуртами центральної України та Росії. З другого розпочалося головне дійство цьогорічного фестивалю - справжнє весілля за традиційним обрядом. Варто зазначити, що серед бояр нареченого було кілька рідновірів. У третій день молоді повінчалися, відбувся викуп молодої з імітацією умикання силою тощо. Паралельно цьому всі три дні проходили майстер-класи народних ремесел, виступи аутентичних гуртів, етнографічні лекції.
Громадівці, які поїхали на етно-фестиваль, отримали масу вражень і загальне задоволення від побаченого.

Фотозвіт з фести ... Читати далі »
Дивилося: 518 | Дата: 14.08.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)



За допомогою одного з громадівців нам вдалося дістати ще ряд цінних фотографій з проведеного свята :) Усі вони у відповідному альбомі.
Дивилося: 557 | Дата: 20.07.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 17 18 »